Передплата 2024 «Добра кухня»

Кабмін продовжить масковий режим в Україні

  • 05.07.2021, 18:15
  • 629

Попри зменшення кількості випадків COVID-19 в Україні основні карантинні обмеження залишаються чинними

Зокрема — через загрозу поширення Delta-штаму.

За інформацією Кабміну, кількість активних хворих на COVID-19 в Україні зменшується, проте система охорони здоров’я має бути готовою до протидії дельта-варіанту COVID-19.

«Масковий режим, соціальне дистанціювання та дезінфекція надалі залишатимуться обов’язковими, щоб не допустити подальшого зростання захворюваності», — заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на селекторній нараді в Офісі президента.

Як доказ можливого зростання захворюваності очільник уряду навів епідеміологічну ситуацію в європейських державах.

«Через чемпіонат Європи з футболу у європейських країнах зафіксовано зростання захворюваності майже на 10%. Тож потрібно збільшити кількість тестувань на COVID-19, а профільні відомства мають перевірити реальну готовність медустанов, зокрема й дитячих закладів охорони здоров’я, до боротьби з коронавірусом», — пояснив Шмигаль.

На думку очільника уряду, необхідно й надалі збільшувати кількість центрів вакцинації та продовжувати нарощувати її темпи. Тому Міністерству охорони здоров’я й Міністерству розвитку громад та територій України доручено скоординувати роботу з місцевою владою та надати пропозиції, як організувати більш активну вакцинацію громадян.

Читайте також: Ізраїль повернув масковий режим через коронавірус «Дельта»

Схожі новини