Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Пекіні грандіозно відсвяткували 100-річчя компартії (відео)

  • 01.07.2021, 19:30
  • 625

Святковий захід відбувся на головній площі китайської столиці

Святкування відбулося з дотриманням всіх комуністичних традицій: великою кількістю червоних прапорів, проходом роти почесної варти, авіаційним парадом, артилерійським салютом, промовами вождів, виступом представників китайського комсомолу і піонерії.

Єдине, чого не було, то це важкої військової техніки. Для цього на гігантській площі не вистачило місця: Тяньаньмень перетворили в гігантський «зал засідань» на десятки тисяч місць.

Генеральний секретар ЦК КПК (він же прем'єр-міністр Китаю) Сі Цзіньпін заявив, що китайський народ під керівництвом створеної 100 років тому Компартії виконав перше із завдань століття: вирішив проблему бідності і сформував середній клас.

«Від імені партії і народу я урочисто заявляю, що завдяки безперервній боротьбі всієї партії і людей всіх етнічних груп ми досягли першої столітньої мети — побудували суспільство середньої заможності в Китаї. Ми проклали шлях по землі Китаю і історично вирішили проблему абсолютної бідності. Ми рухаємося до мети другого століття — всебічного будівництва сучасної і потужної соціалістичної країни. Це велика слава китайського народу! Це велика слава Комуністичної партії Китаю!» — наводить слова Сі Цзіньпіна китайське державне ІА «Сіньхуа».

Далі китайський керівник назвав «чотири великих успіхи китайських комуністів за минуле сторіччя».

Зазначивши, що «в крові китайської нації немає генів загарбників і гегемонів», Сі Цзіньпін підкреслив, що КПК й надалі буде «піклуватися про майбутнє і долю людства, вона готова спільно рухатися вперед з усіма прогресивними силами світу».

«Китай буде незмінно сприяти миру в усьому світі, робити свій внесок у глобальний розвиток і захищати міжнародний порядок», — заявив глава КПК (цитата за «Сіньхуа»).

Урочистий захід транслювали всі китайські державні телеканали.

Читайте також: Китайцям дозволять мати трьох дітей

Схожі новини