Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Парижі хочуть заборонити електросамокати

  • 01.07.2021, 10:45
  • 483

Влада Парижа може заборонити сервіси прокатів електросамокатів, якщо не будуть вирішені проблеми безпеки. Приводом рішення стала смерть жінки, яку на пішохідній зоні збили дві дівчини

Про це повідомляє британська телерадіокомпанія BBC.

Приватним компаніям, що здають в оренду електросамокати у французькій столиці, дали вказівку обмежити швидкість руху пристроїв і не паркувати їх на пішохідних доріжках.

Причиною вимог від влади став інцидент, коли дві дівчини на електросамокаті збили 31-річну громадянку Італії, коли та прогулювалася пішохідною зоною біля річки Сени. Вона впала і вдарилася головою об тротуар, у жінки зупинилося серце. Тоді італійці надали першу допомогу, серце вдалося запустити, але жінка все одно померла через два дні в лікарні.

Одній з дівчат, яка виявилася медсестрою, пред’явили звинувачення в ненавмисному вбивстві з обтяжувальними обставинами, бо вона втекла з місця інциденту.

Читайте також: Дівчата на електросамокаті на смерть збили жінку

Електросамокати стали популярним видом транспорту. Почасти — через їхній низький вплив на навколишнє середовище. Сервіси прокатів працюють по всьому світу.

У Парижі в сервісах оренди є близько 20 000 двоколісних транспортних засобів, які можуть рухатися зі швидкістю більше 50 км/год.

У 2019 французький уряд після сотень інцидентів, зокрема і кількох смертей, ввів правила використання електросамокатів. Користувачі пристроїв повинні бути старше 12 років, на одному самокаті може їхати тільки одна людина, а скутери заборонено використовувати на тротуарі.

У вівторок заступник мера Парижа Девід Белліард заявив, що контракти з операторами електросамокатів самообслуговування не будуть продовжені, якщо не буде вирішена проблема додаткової безпеки.

За словами Белліарда, швидкість пересування електросамокатів повинна бути обмежена до 10 км/год.

Схожі новини