Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Справа "вагнерівців": активісти висунули Зеленському підозру у держзраді

  • 29.06.2021, 12:55
  • 654

У День Конституції на Банковій – гамірно. Кількасот людей із прапорами та плакатами вже на подвір'ї Офісу президента. Решта ще мусить пройти повз кордон поліції

Про це повідомляє 5 канал.

Учасники акції обурюються через заяви президента щодо справи «вагнерівців». Кажуть: в інтерв'ю лояльному телеканалу Володимир Зеленський зізнався, що в розмові з Олександром Лукашенком передав інформацію щодо операції українських спецслужб. Після цього той видав Росії найманців, імовірно, причетних до збиття двох військових літаків на Сході та малайзійського «Боїнга».

«Кричить-волає абсолютно по-криворізьки про те, що «чого нас у НАТО не беруть, чого нас у ЄС не беруть», а потім виходить й олігархічному медіа в інтерв'ю каже, що «ну да, це ми злили операцію з «вагнерівцями». Подивіться, а ви що хотіли, щоб як із Протасевичем було?» — обурюється громадський активіст Роман Ратушний.

«Він особисто подзвонив Лукашенку і передав інформацію. Як на мене, то це державна зрада», — наголошує учасник акції Павло.

«Людина рік тому на всю країну брехала, розповідала, що це журналісти прочитали московську «Комсомольську правду». А потім рік проходить — «так, була спецоперація, але слава Богу, вона не вдалася», — зауважує Віктор.

Читайте також: Пообіцяв — то йди! Більше 10 тисяч голосів за три дні набрала петиція про відставку Зеленського, який не задекларував доходи і порушив закон

Серед учасників — ветерани російсько-української війни і родичі загиблих бійців на Сході.

«Я шкодую за одне, що сьогодні поруч зі мною не стоять батьки, матері тих десантників, воїнів, хто загинув, а їхніх катів просто повернули додому в Росію», — каже батько загиблого морпіха Ярослава Журавля Сергій.

Акцію організували активісти «Руху опору капітуляції» та партії «Демократична сокира». Переконані: дії президента та його оточення через імовірний злив «справи вагнерівців» підпадають під 111-ту статтю — «Державна зрада». Тому сподіваються на ефективну роботу тимчасової слідчої комісії, яку у травні створили в парламенті. А ще — реакцію слідчих.

А поки правоохоронці ще мізкують, чи була державна зрада у висловлюваннях президента Зеленського, учасники акції принесли прямісінько на Банкову своє повідомлення про підозру гарантові.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський визнав зрив операції із захоплення «вагнерівців» і заявив, що це він передав Лукашенку інформацію щодо «вагнерівців».

Схожі новини