Передплата 2024 ВЗ

У ТКГ пояснили, чому Росія паспортизує мешканців Донбасу

  • 28.06.2021, 13:30
  • 636

Росія продовжує роздавати російські паспорти мешканцям окупованих територій Донецької та Луганської областей заради додаткових голосів на виборах до Держдуми РФ

Фото умовне
Фото умовне

Окрім цього, так РФ намагається призупинити потік біженців і утримати людей на окупованих територіях.

Про це в ефірі одного з телеканалів заявила член української делегації в Тристоронній контактній групі щодо Донбасу Тетяна Іванова.

«Ми розглядаємо кілька причин, чому відбувається видача паспортів. По-перше, в Росії наближаються вибори, і будуть потрібні додаткові голоси. По-друге, все ж дуже важко їм зараз утримати людей на непідконтрольній території. Люди масово виїжджають з непідконтрольних територій не тільки в Україну, а й в інші країни, не тільки в Росію, оскільки гуманітарна ситуація в ОРДЛО стає все гіршою», — заявила Іванова.

Вона наголосила на тому, що такі високі темпи роздачі українським громадянам російських паспортів на Донбасі можуть спричинити справжню соціальну катастрофу в регіоні.

На думку Тетяни Іванової, мешканці ОРДЛО роблять все можливе, щоб виїхати за кордон, аби отримати якісну вищу освіту. І для того, аби призупинити цей процес, «місцева влада» хоче зробити російську паспортизацію — щоб «люди взагалі не мали українських паспортів», додала вона.

Читайте також: Росія має намір «репатріювати» українців і білорусів

Схожі новини