Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Колумбії обстріляли президентський гелікоптер

  • 27.06.2021, 17:40
  • 520

У колумбійському регіоні Кататумбо обстріляли вертоліт, на борту якого перебували президент Колумбії Іван Дуке та кілька чиновників

Про це написали The Guardian, BBC, El Pais з посиланням на начальника національної поліції країни генерала Хорхе Варгаса

Зокрема, гелікоптером також летіли міністр оборони Дієго Молано, міністр внутрішніх справ Даніель Паласіос і губернатор Норте-де-Сантандер Сільвано Серрано.

Ніхто в результаті нападу не постраждав.

Як відомо, гелікоптер наближався до міста Кукута на кордоні з Венесуелою.

Дуке не повідомив час нападу і не сказав, хто, на його думку, його здійснив. Він назвав цей акт «підлим нападом» і сказав, що керівництво країни не збирається опускати руки в боротьбі з незаконним обігом наркотиків, тероризмом або організованою злочинністю.

Поліція повідомила, що виявила дві гвинтівки в районі Ла Конкіста, звідки були зроблені постріли по президентському гелікоптерові. За словами Варгаса, це АК-47 і 7−62 зі знаками збройних сил Венесуели.

ООН, ЄС і США засудили напад.

The Guardian пише, що це рідкісний випадок прямого нападу на президентський борт.

Кататумбо — прикордонний регіон біля Венесуели і є одним з основних регіонів країни для вирощування коки, ключового інгредієнта наркотичного кокаїну.

Колумбія звинувачувала Венесуелу в приховуванні бойовиків в минулому, але країна заперечує це твердження. Країни розірвали дипломатичні відносини після приходу до влади Дуке в 2018 році.

Національно-визвольна армія (ELN), найбільше повстанське угрупування Колумбії, діє в районі Кататумбо.

Читайте також: Власники готелів в Албанії влаштували стрілянину: є загиблі

Схожі новини