Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Вболівальниця з плакатом спровокувала масове падіння велосипедистів на «Тур де Франс» (відео)

  • 27.06.2021, 15:50
  • 1 234

Під час велоперегонів «Тур де Франс» вболівальниця з плакатом випадково спричинила масове падіння спортсменів — постраждав 21 велосипедист

Про це повідомляє спортивний сайт Cyclingnews.

Відео падіння опублікував YouTube-канал FloBikes.

Під час найвідоміших у світі велосипедних перегонів «Тур де Франс» вболівальниця стала випадковою винуватицею масштабної аварії, в результаті якої перегонники розпочали падати з велосипедів один за одним і отримали травми різного ступеня тяжкості.

Так, вболівальниця перетнула обмежувальну лінію і виставила свій плакат, який не помітив перегонник Тоні Мартін, що їхав у пелотоні. Він врізався в картонку і спровокував масове падіння велосипедистів, які наздоганяли його.

Всього постраждав 21 спортсмен.

Загалом лише небагатьом учасникам заїзду вдалося уникнути зіткнення — вони пересувалися по краю траси.

Більше за інших постраждали словенець Прімож Рогліч і бельгієць Ваут Ван Арт. Сам Тоні Мартін ушкодив лікоть, але повернувся до перегонів. Через аварію він програв 25 хвилин переможцю етапу — Жуліану Алафіліппу.

Інцидент трапився на 47-му кілометрі до фінішу, на вершині підйому. Загальна протяжність перегонів становила 197,8 кілометра.

Довідка:

«Тур де Франс» (або просто «Тур») — щорічні шосейні багатоденні велоперегони дорогами Франції (частини окремих етапів або етапи цілком іноді проводяться в інших країнах). Уперше їх організували у 1903 році. Нині «Тур де Франс» — це найпрестижніше змагання серед багатоденних перегонів у професійному велоспорті.

Читайте також: Майже тисяча велосипедистів взяли участь у львівських змаганнях

Схожі новини