Передплата 2024 «Добрий господар»

На Вінниччині встановили музичний рекорд (відео)

  • 26.06.2021, 19:50
  • 1 183

У м. Тульчин, що на Вінниччині, у суботу встановили рекорд України з наймасовішого виконання твору Миколи Леонтовича «Щедрик»

Про це у Facebook повідомила перша заступниця голови Вінницьої ОДА Наталя Заболотна.

«Вінниччина — регіон, який безпосередньо пов'язаний з ім’ям видатного земляка, композитора Миколи Леонтовича. Наш „Щедрик“ лунає на всіх континентах, але ми маємо нагадати світові, що ця мелодія Леонтовича народилася на Вінницькій землі», — написала Заболотна.

За її словами, участь у виступі взяли понад 60 вокальних і хорових колективів Вінницької області. Для виконання «Щедрика» вони зібралися у суботу, 26 червня, на території палацу Потоцького у м. Тульчині, де свого часу жив і працював композитор.

Наймасовіше виконання «Щедрика» Леонтовича і встановлення рекорду зафіксував представник «Книги рекордів України» Володимир Козюк, засвідчивши його відповідним дипломом. Встановлення рекорду відбулося у межах проєкту «Щедрик — мелодія Вінниччини», одного із заходів культурно-мистецької програми «Ти у мене єдина».

Читайте також: Флешмоб із виконанням «Щедрика» розбурхав мережу: казкові відео

Як повідомлялося, одна з найпопулярніших обробок Миколи Леонтовича української народної пісні «Щедрик» знана не лише в Україні, але й в усьому світі, як різдвяна пісня, що має понад 100 варіантів виконання різними мовами. У світі ця мелодія під назвою Carol of the Bells (Колядка дзвонів) стала одним із символів зимових свят.

Схожі новини