Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На Стрийщині дівчинка загриміла до реанімації через укус змії

  • 26.06.2021, 17:15
  • 851

У п'ятницю, 25 червня, у селі Верхнячка Стрийського району Львівської області 15-річну дівчину вкусила змія. У підсумку її госпіталізували, і вона опинилася в реанімації

Відомо, що плазун вкусив підлітка за стопу правої ноги. Про це повідомили у пресслужбі Головного управління ДСНС Львівської області.

Зараз дівчинка перебуває у стані середньої тяжкості. Всі обставини події з'ясовуються.

Варто зазначити, що від початку року від укусів змій постраждали понад два десятки людей. Всього за рік фіксують кілька сотень таких звернень.

Як захиститися від укусу змії?

Якщо ви йдете в ліс або поле, одягніть відповідний одяг: високі черевики, довгі штани із щільної тканини, які бажано заправити у взуття.

Перевіряйте місце, де збираєтеся відпочити. Постукайте палицею по пеньку, поваленому стовбурі дерева або каменю, на який збираєтеся сісти.

Що робити, якщо вкусила змія?

Необхідно негайно їхати в лікарню. Тільки лікар може надати необхідну медичну допомогу. Якщо ви запам'ятаєте, як виглядала змія, яка вас вкусила, це допоможе підібрати правильне лікування.

Перша допомога після укусу змії

Потерпілому потрібно забезпечити спокій і мінімум рухів, давати пити багато рідини. Крім того, кінцівку слід зафіксувати за допомогою імпровізованої шини (дошки, палиці). За можливості прикладіть до рани лід, загорнутий у тканину. Також продезінфікуйте рану і накладіть стерильну пов'язку.

Схожі новини