Передплата 2024 «Добрий господар»

Потужний торнадо зруйнував чотири села у Чехії, є загиблі (фото, відео)

  • 25.06.2021, 09:35
  • 955

Стихійне лихо з важкими наслідками спіткало Чехію. 23 червня країною пронісся надзвичайно потужний торнадо. Зруйновано багато будинків, потрощено автомобілі, але найгірше – є жертви серед людей

Про це повідомляє CT24.

Рятувальники Чехії за допомоги колег з Австрії та Словаччини намагаються оперативно надати допомогу постраждалим. Таких нарахували близько 300 осіб, але скільки серед них загиблих — невідомо.

Торнадо і потужні вітри атакували регіони на південному сході Чехії, у Південно-Моравському краї. Чеське телебачення повідомило, що частково зруйновані чотири села, постраждали й міста — Бржецлав і Годонін.

Метеорологи кажуть, що цей торнадо може бути найсильнішим в історії Чехії.

Що відомо про руйнування, жертв і постраждалих у Чехії

Будинок для людей похилого віку у Годоніні втратив дах. Зруйновано місцевий зоопарк. У місті також пошкоджена заправка, зафіксували витік газу.

Глава села Грушки повідомив, що цей населений пункт майже зник із мапи країни. Без даху й стін залишилася церква, дитячий садок та більшість приватних будинків.

Загалом значних пошкоджень зазнали сім муніципалітетів. Рятувальники озвучують неофіційні дані про 150 поранених, а також і про те, що, можливо, є загиблі.

«Можу підтвердити, що є жертви. Але точну їх кількість ми поки не знаємо», — сказала речниця рятувальної служби Чехії Гедвига Кропачкова.

Допомагають чехам у подоланні наслідків негоди словацькі рятувальники та їхні колеги з Австрії. Зокрема, звідти надійшло 20 автомобілів швидкої допомоги і 2 гелікоптери.

Читайте також: На Черкащині помітили рідкісний смерч: відео очевидців

Найбільше роботи, кажуть місцеві ЗМІ, у лікарні в Годоніні — там перебувають багато травмованих людей. Зранку у п'ятницю, 25 червня, чеські бюро праці почнуть виплачувати допомогу постраждалим.

Користувачі соцмереж та свідки негоди активно діляться у соціальних мережа фото та відео того, що відбувається у країні.

Схожі новини