Передплата 2024 ВЗ

Зеленський назвав теми, які обговорюватиме на зустрічі з Байденом

  • 25.06.2021, 08:50
  • 481

Президент України Володимир Зеленський заявив, що під час майбутньої зустрічі з президентом США Джо Байденом порушить тему російського газогону "Північний потік-2", питання окупованих Росією Криму та ОРДЛО, оборонного співробітництва та економіки

Про це Зеленський сказав в інтерв'ю у програмі «VIP з Наталією Мосейчук».

«У нас декілька блоків, які ми повинні обговорити. Зокрема, безпековий блок. Я ще раз підтверджу, що це питання не тільки ПДЧ — це питання наших двосторонніх відносин, питання оборонного меморандуму між нашими країнами.

Питання «Північного потоку-2″ — я впевнений, це безпекове питання. Питання Донбасу. Питання Криму й безпеки на Чорноморському й Азовському узбережжі. Питання українського флоту», — сказав Зеленський.

Президент також розповів, що під час зустрічі йтиметься про збільшення військової допомоги США Україні та про співпрацю з Міжнародним валютним фондом.

Читайте також: Що Зеленський робитиме у Львові у День Конституції?

«Для нас дуже важлива підтримка МВФ. Але я хочу з політики перевести (розмову, — ред.) конкретно на економіку та реформи. І на те, що є якісь структурні маяки, і якщо Україна про них домовились, то ми з МВФ партнери», — сказав Зеленський.

Президент додав, що перед самітом із Байденом зустрінеться із Федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель у Берліні і наголосить на загрозах від «Північного потоку-2».

Схожі новини