Передплата 2024 «Добра кухня»

Із павутинок зіткали полотно...

Диво природи довго не протрималося

Так виглядає продукт австралійських павуків-“ткачів”.
Так виглядає продукт австралійських павуків-“ткачів”.

Якщо ви, глянувши на це фото, подумали, що бачите кадр із фантастичного фільму про химерні чудовиська, космічних прибульців, то помиляєтеся. Перед вами не придумана, а реальна картина, яка і справді вражає, заворожує. Фрагмент із нинішнього життя австралійців.

В останні тижні Зелений континент сильно потерпав від руйнівних повеней. Чи не найбільшої біди стихія наробила у штаті Вікторія. Зливні дощі спричинили у заболочених місцях масове поширення павуків. За сприятливих для себе умов ці членистоногі безхребетні тварини (а не комахи, як помилково думає дехто) активно взялися плести мереживне па­вутиння. Почепили його на кущі, дере­ва, вуличні стовпи, на траву, світлофори. Воно нагадувало химерну пелену, нева­гоме полотно-вуаль.

Мільйони цих австралійських «ткачів» ви­ткали свій сувій завдовжки… кілометр. Їхнє до­сягнення занесли у Книгу рекордів Гіннесса.

Щоправда, це диво природи довго не протрималося. Під впливом сонця довга павукова «шаль» розчинилася — як мильна піна. Залишилися лише гарні фотоспогади.

Схожі новини