Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Найвищий у світі готель – у Шанхаї

Його ресторан розташований на 120-му поверсі

Найвищий у світі готель J Hotel Shanghai Tower, що відкрився у китайському Шанхаї, уже приймає гостей. Як пише УНН із посиланням на «Пенпай», готель розташований у хмарочосі Shanhai Tower (висота 632 м), який поступається тільки хмарочосу Burj Khalifa у Дубаї (828 м).

Фото УНН
Фото УНН

Ресторан розташова­ний на останньому, 120-му поверсі нового го­телю, на висоті 556,7 метра. Звідти відкривається вид на фінансовий центр Луцзяц­зуй, набережну річки Хуан­пу й цілий Шанхай. Ресторан претендує на те, щоб потра­пити до Книги рекордів Гін­несса — як найвищий у світі.

Будівництво хмарочоса Shanhai Tower коштувало 2,3 мільярда доларів. Фото УНН
Будівництво хмарочоса Shanhai Tower коштувало 2,3 мільярда доларів. Фото УНН

Лобі нового готелю — на 101-му поверсі, на висоті 474 метри. Гостьові кімнати роз­міщуються між 86-м і 98-м поверхами, а басейн — на 84-му поверсі, на висоті понад 393 метри. Загалом готель має 165 номерів, зокрема 34 люкси.

Будівництво хмарочоса Shanhai Tower обійшлося у 15 мільярдів юанів (близько 2,3 мільярда доларів). Усе­редині вежі, крім офісних приміщень, розташовані ма­газини, ресторани, готель і найвищий у Китаї оглядовий майданчик — на 118-му по­версі.

Схожі новини