Передплата 2024 «Добра кухня»

Ізраїль відклав відкриття кордонів для вакцинованих туристів

  • 24.06.2021, 17:30
  • 613

Уряд Ізраїлю ухвалив рішення відкласти до серпня заплановане на наступний тиждень відкриття кордонів для вакцинованих туристів

Про це повідомляє місцева газета The Times of Israel.

Рішення зумовлене тим, що в Ізраїлі спостерігається збільшення кількості щоденних випадків коронавірусу, який чиновники охорони здоров’я пов’язують із заразним штамом Delta. Його привезли з-за кордону інфіковані мандрівники.

Також ізраїльтяни, які збираються за кордон, повинні будуть підписати декларацію з зобов’язанням не подорожувати до країн з високим рівнем епідемічної небезпеки.

Окрім того, в країні повторно введуть правило щодо обов’язкового носіння масок у приміщенні, яке скасували минулого тижня, якщо в середньому за тиждень кількість випадків захворювання перевищить 100 осіб.

Згідно з останніми даними Міністерства охорони здоров’я, зараз у середньому за тиждень щодня реєструється 94 нових випадки. Але за крайні два дні було зареєстровано понад 100 нових випадків зараження, а кількість активних випадків зросла до 554.

«Наша мета наразі -захистити ізраїльських громадян від штаму Delta, який вирує по всьому світу. Водночас ми хочемо максимально мінімізувати шкоду повсякденному життю в країні. Тому ми вирішили діяти якомога раніше, щоб потім не заплатити високу ціну. Якщо ми будемо дотримуватися правил і діяти відповідально, ми досягнемо успіху разом», — зазначив прем’єр-міністр країни Нафталі Беннет.

Читайте також: В Ізраїлі — «четверта хвиля» епідемії

Схожі новини