Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Двох блогерок засудили за відео у TikTok

  • 24.06.2021, 15:45
  • 583

Суд в Каїрі засудив двох популярних єгипетських блогерок в соцмережі TikTok до 6 і 10 років тюремного ув'язнення за "торгівлю людьми"

Про це повідомляє британський телеканал BBC.

Зірку TikTok Ханін Хоссам затримали в Єгипті через два дні після того, як її і ще одну блогерку — Маваду аль-Адха — звинуватили в «торгівлі людьми». Суд в Каїрі заочно засудив Хоссам до 10 років ув’язнення, а Маваду — до шести.

Адхам висунули звинувачення через публікацію фотографій і відео у 2019 і 2020 роках, в яких правоохоронні органи виявили підбурювання до публічної розпусти. У них вона синхронізувала губи під відомі пісні й танцювала в модному одязі.

Блогерок звинуватили в експлуатації дівчат з програми для продажу відео за гроші Likee. Ще троє чоловіків отримали по шість років в’язниці за звинуваченням у допомозі дівчатам.

Правозахисники заявляють, що блогерки були притягнуті до кримінальної відповідальності в межах репресій єгипетської влади, спрямованих проти впливових жінок в соцмережах, що порушують їх права на приватність, свободу слова, недискримінацію та тілесну автономію.

Хоссам опублікувала відео, в якому просила про помилування, заявивши, що не зробила нічого аморального і не заслужила 10 років в’язниці.

Читайте також: Помер відомий блогер та письменник

Схожі новини