Передплата 2024 ВЗ

Меркель офіційно за діалог з Росією та Путіним

  • 24.06.2021, 12:45
  • 578

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель вважає, що існує необхідність будувати діалог з президентом РФ Володимиром Путіним

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Про це вона заявила під час виступу з урядовою заявою у Бундестазі. Окрім цього вона наголосила на тому, що вважає необхідним виробити єдині механізми відповіді на політику Москви.

За словами канцлерки Німеччини Меркель, Європейський Союз має сформулювати порядок спільних стратегічних інтересів з Росією, зокрема у сферах безпеки та захисту клімату. Також Меркель наголосила, що на її думку, ЄС має розробити власні формати діалогу із Російською Федерацією.

«Я вважаю, що Європейьский Союз має шукати прямий контакт з Росією і російським президентом!»

Окрім цього, раніше стало відомо, що Ангела Меркель під час перемовин з президентоv Франції Емманюелем Макроном, висловили спільну думку з приводу можливої участі президента Р Ф Володимира Путіна у саміті ЄС на рівні глав держав і урядів.

Про це повідомило видання Financial Times, посилаючись на власні джерела.

«ФРН і Франція закликали до нової стратегії ЄС, яка передбачає більш тісні контакти з Москвою. Ця ідея прозвучала після саміту в Женеві між Джо Байденом і Володимиром Путіним», — йдеться у матеріалі видання.

Джерела Financial Times стверджують, що з ідеєю запрошення російського президента на саміт ЄС виступила саме канцлерка Ангела Меркель, Макрон підтримав цю ідею. У матеріалі також зазначається, що такий розвиток подій став несподіванкою для деяких європейських країн.

«Знайомі з перебігом дискусій джерела повідомили, що постпреди, що представляють Берлін і Париж, на зустрічі в Брюсселі в середу застали зненацька інші європейські столиці, висунувши нові пропозиції з приводу відносин із Кремлем», — пише Financial Times.

Читайте також: РФ може використовувати «Північний потік-2» як важіль тиску на Україну, — Блінкен

Схожі новини