Передплата 2024 ВЗ

Найсильнішою дитиною світу став дев'ятирічний хлопчик

  • 24.06.2021, 19:45
  • 1 082

Юний американець встановив рекорд в пауерліфтингу у віковій групі для дітей до 10 років

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Загалом хлопчик підняв понад 248,5 кг, офіційно побивши попередній рекорд більш ніж на 7 кг, пише KSNT News.

Бо Дженсен з Топіка, штат Канзас, в свої 9 років, як і багато його однолітків, любить грати у відеоігри, бейсбол і гольф. Коли ж пандемія коронавірусу зупинила всі спортивні змагання, хлопчик вирішив тренуватися зі штангою, щоб зберегти форму до наступного бейсбольному сезону.

Кожен день юний Бо піднімав все більшу і більшу вагу. І в якийсь момент його батько Джо, який професійно займається пауерліфтингом, занепокоївся про здоров'я сина. Він зробив безліч досліджень і консультувався у фахівців, щоб переконатися, що цей вид спорту не зашкодить його синові.

«Я звернувся до керівника відділення спортивної медицини в клініці Мейо. Єдине, чого нам потрібно остерігатися, як і у всіх видах спорту, — того, що якщо він буде неправильно виконувати вправи, то може отримати травму. Дитячі зв'язки і сухожилля ростуть інакше, ніж у дорослих «, — пояснив Джо.

Коли всі побоювання були позаду, дев'ятирічний хлопчик вирішив брати участь в національному чемпіонаті США з пауерліфтингу у Флориді. Він хотів побити попередній рекорд, який становив приблизно 241 кг. Виконавши вправу лежачи, станову тягу і присідання, в сумі юному спортсмену вдалося підняти більш ніж 248,5 кг.

Так Бо став найсильнішим дитиною в світі серед вікової групи Youth One для дітей від 10 років і молодше.

Зараз Бо Дженсен займається пауерліфтингом по годині три рази в тиждень. Батько стежить за правильним харчуванням юного спортсмена, щоб він міг нарощувати м'язи, а його тіло краще відновлювалося після тренувань. Наступна мета хлопчика — побити рекорд у віковій групі до 12 років.

Читайте також: Загинула рекордсменка України

Схожі новини