Вітаміни на зиму: як приготувати полуничне варення
- 22.06.2021, 20:15
- 969
Полуничне варення - чудовий спосіб зберегти смак літа надовго
Його легко готувати, щоб взимку насолоджуватись із тостом та чашкою гарячого чаю, повідомляє BBC.
Інгредієнти:
- Свіжа полуниця — 1 кг.
- Сік одного лимону
- Цукор — 1 кг.
Приготування
- Полуницю помийте і почистьте від хвостиків. Якщо вона дуже велика, розріжте навпіл.
- Викладіть у каструлю, влийте лимонний сік.
- Кілька хвилин розігрівайте полуницю на середньому вогні, щоб вона дещо розм'якла, а тоді додайте цукор і перемішуйте на повільному вогні, доки цукор не розчиниться.
- Коли сироп стане рідким та прозорим, доведіть суміш до кипіння і тримайте на вогні близько шести хвилин.
- Після цього відставте варення і залиште вистигнути на десять хвилин.
- Перекладіть варення в стерилізовані банки та герметично закрутіть.
Варення смакує охолодженим. Його можна подавати на тості або як додаток до інших десертів, наприклад, вершкового морозива.
Смачного!