Передплата 2024 ВЗ

Вітаміни на зиму: як приготувати полуничне варення

  • 22.06.2021, 20:15
  • 969

Полуничне варення - чудовий спосіб зберегти смак літа надовго

Його легко готувати, щоб взимку насолоджуватись із тостом та чашкою гарячого чаю, повідомляє BBC.

Інгредієнти:

  • Свіжа полуниця — 1 кг.
  • Сік одного лимону
  • Цукор — 1 кг.

Приготування

  1. Полуницю помийте і почистьте від хвостиків. Якщо вона дуже велика, розріжте навпіл.
  2. Викладіть у каструлю, влийте лимонний сік.
  3. Кілька хвилин розігрівайте полуницю на середньому вогні, щоб вона дещо розм'якла, а тоді додайте цукор і перемішуйте на повільному вогні, доки цукор не розчиниться.
  4. Коли сироп стане рідким та прозорим, доведіть суміш до кипіння і тримайте на вогні близько шести хвилин.
  5. Після цього відставте варення і залиште вистигнути на десять хвилин.
  6. Перекладіть варення в стерилізовані банки та герметично закрутіть.

Варення смакує охолодженим. Його можна подавати на тості або як додаток до інших десертів, наприклад, вершкового морозива.

Смачного!

Схожі новини