Передплата 2024 «Добра кухня»

Путін знайшов винних у "розколі" України

  • 22.06.2021, 14:15
  • 805

Президент Російської Федерації Володимир Путін переконаний, що Революцію Гідності в Україні організували Сполучені Штати Америки, тож вони винні в тому, що Крим вийшов зі складу України

Про це він написав у статті «Бути відкритими, попри минуле».

Російський лідер вкотре назвав події 2014 року «антиконституційним збройним переворотом».

«З цього все і почалося. Навіщо потрібно було це робити? Тоді чинний президент Янукович вже погодився з усіма вимогами опозиції. Навіщо США організували переворот, а країни Європи безвольно його підтримали, спровокувавши розкол в самій Україні та вихід Криму з її складу?», — написав Путін.

Крім того, він вважає, що багато країн нібито були поставлені перед штучним вибором — бути або з колективним Заходом, або з Росією.

«Фактично це був ультиматум. До яких наслідків призвела така агресивна політика, ми бачимо на прикладі «української трагедії 2014 року», — вважає він.

Читайте також: «Путін живе у Другій світовій війні», — капітан ВМС США

Нагадаємо, у НАТО підтвердили обіцянку прийняти до складу Альянсу Україну після надання та виконання Плану дій щодо членства в НАТО.

Раніше генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс продовжує посилювати свою колективну оборону на тлі агресивних дій РФ.

Схожі новини