Передплата 2024 «Добрий господар»

Порошенко вшанував пам’ять українців, які не повернулися з Другої світової війни

  • 22.06.2021, 10:15
  • 593

«Закінчення Другої світової так і не зробило Україну вільною»

Про це у Фейсбуці пише народний депутат України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко.

«Сьогодні, у День скорботи і вшанування пам’яті жертв Другої світової війни, хочу згадати усіх українців, які так і не повернулися додому, назавжди зникнувши у кривавому мареві тієї великої війни. Вічна їм пам’ять.

Незліченні жертви, руїни і спустошення — страшна ціна, яку довелося заплатити, у тому числі і нашому народові за підступну змову двох тоталітарних режимів Сталіна та Гітлера.

Слава усім, хто мужньо боровся на усіх фронтах та у підпіллі. Усім, хто боровся проти тоталітаризму усіх кольорів і віддав життя за мир і свободу в Європі і світі. Та перемога стала спільним здобутком антигітлерівської коаліції, всього прогресивного людства. Але, на жаль, закінчення Другої світової так і не зробило Україну вільною. Більше того, боротися за нашу свободу і незалежність ми змушені і досі.

Майже 8 років тому ворог під впливом руйнівних імперських амбіцій знову розпалив багаття війни на нашій землі. І знову герої, гідні слави своїх мужніх предків, зі зброєю в руках стали на захист своєї країни, щоб перемогти. Слава захисникам України усіх поколінь і Слава Україні!", — йдеться у повідомленні.

Схожі новини