Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Ще сім країн закрили небо для білоруських літаків

  • 21.06.2021, 18:15
  • 597

Північна Македонія, Чорногорія, Сербія, Албанія, Ісландія, Ліхтенштейн і Норвегія приєдналися до заборони Євросоюзу на допуск у свій повітряний простір літаків із Білорусі

Про це повідомив офіційний представник глави дипломатії Є С Петер Стано. Зазначається, що рішенням Ради було ухвалено рішення посилити наявні обмежувальні заходи з урахуванням ситуації в Білорусі, ввівши заборону на проліт над повітряним простором ЄС і на доступ до аеропортів ЄС білоруських перевізників усіх видів.

«Країни-кандидати, зокрема Північна Македонія, Чорногорія, Сербія та Албанія, а також такі країни Європейської асоціації вільної торгівлі (ЄАВТ), як Ісландія, Ліхтенштейн і Норвегія, приєднуються до рішення Ради ЄС», — йдеться в повідомленні.

Читайте також: Режим Лукашенка зажадав компенсації за авіаблокаду

Нагадаємо, що Україна припинила авіасполучення з Білоруссю і заборонила авіакомпаніям літати над територією країни через інцидент із перехопленням літака Ryanair. Тоді в Мінську був затриманий журналіст Роман Протасевич.

Заборона на польоти набула чинності 26 травня. На рішення українського уряду посольство Білорусі відреагувало нотою протесту.

Водночас Росія вирішила збільшити кількість авіарейсів до Білорусі, а також низки інших країн.

Схожі новини