Передплата 2024 «Добра кухня»

Народжений на четвертому місяці малюк відсвяткував свій перший день народження

  • 21.06.2021, 17:55
  • 758

Однорічний малюк Річард Скотт Вільям Гатчинсон 11 червня потрапив до Книги рекордів Гіннеса як найбільш недоношена у світі дитина, що вижила. Він народився на 131 день раніше встановленого терміну

Про це повідомляє CNN.

Річард народився у місті Міннеаполіс американського штату Міннесота 5 червня 2020 року — на 22-му тижні вагітності Бет Гатчинсон. При народженні малюк важив 340 грамів і був настільки малим, що міг вміститися в руці матері та батька Ріка.

Річарда одразу помістили в інкубатор. Лікарі після консиліуму повідомили батькам, що у малюка немає шансів, пригадує лікарка Стейсі Керн: «Але в мене було відчуття: якщо Річард переживе перші кілька тижнів, то переможе смерть».

Через коронавірусні обмеження Бет і Рік не могли ночувати у шпиталі, тож щодня подорожували від дому й до лікарні.

«Ми робили все, щоб він відчував нашу підтримку. Гадаю, це допомогло йому пережити ті дні, бо він знав, що може покластися на нас», — пригадує Рік.

Читайте також: Помер найбільш велелюбний чоловік Індії. Він мав 38 дружин, 89 дітей та 36 онуків

Річарда нарешті виписали з лікарні в грудні 2020 року — через понад півроку з моменту народження. Але й тоді він потребував кисневого апарату й пульсоксиметра і міг харчуватися лише через трубку.

Річарда й досі регулярно обстежують.

5 червня представники Книги рекордів Гіннеса зафіксували рекорд Річарда: він став найбільш недоношеним в історії малюком, який вижив, народившись на четвертому місяці вагітності.

Схожі новини