Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Харківські поліцейські вважають український прапор атрибутом порушників (відео)

  • 18.06.2021, 17:55
  • 775

У Харкові відбулися спеціальні навчання патрульних, де вони “вдосконалювали практичні навички щодо тактики дій під час охорони громадського порядку на масових зібраннях”. Поліцейські використали український прапор як атрибут порушників і викликали обурення у користувачів мережі

Про це інформує пресслужба патрульної поліції України.

«Начальники всіх управлінь патрульної поліції та їхні заступники пліч-о-пліч зі своїм особовим складом проходять тактико-спеціальні навчання з протидії масовим заворушенням у Харкові. У навчально-тренувальному центрі зараз неймовірно гаряче. Поліцейські вдосконалюють практичні навички щодо тактики дій під час охорони громадського порядку на масових зібраннях», — йдеться в повідомленні.

На відео, поширеному у фейсбуці на офіційній сторінці відомства у п’ятницю, 18 червня, видно, зокрема, як правоохоронці-кавалерійці навчаються діяти в натовпі. Учасники імітованої акції тримають в руках український держаний прапор та червону ганчірку, прикріплену до палиці. Ймовірно, останнє зображало комуністичну символіку.

«Патрульна поліція України відпрацьовує свою роботу під час масових заходів й використовує прапор України як звичний атрибут у руках порушників. При чому, як бачимо, для поліцейських нема різниці як імітувати порушників — прапором України чи червоною ганчіркою.

Шановне МВС України, що ви там? Спите? Так, прокидайтесь і передайте своїм харківським колегам, що за наш прапор занадто багато крові пролито, щоб ви отак його використовували", — написав у фейсбуці ветеран АТО, колишній працівник нової поліції Борис Красовський.

Читайте також: У небі над Донецьком бойовики обстріляли прапор України (фото)

На відео можна побачити, як харківські поліцейські «вчаться охороняти громадський порядок» уже без коней, але з велосипедами і за допомогою своїх колег, що також виконують роль порушників.

«Учасники мітингу» були одягнені в білі, сині та жовті футболки.

Схожі новини