Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Фінансист Московського патріархату відвідує Офіс Зеленського, - ЗМІ

  • 18.06.2021, 10:50
  • 755

Позафракційний народний депутат, олігарх Вадим Новинський непублічно відвідав Офіс президента

Зокрема, журналісти програми «Схеми» зафіксували, як він виїжджав із території ОП на автомобілі з номерними знаками, які закріплені за іншим авто, йдеться в розслідуванні.

Таємний візит відбувся 27 травня.

Через ворота з території Офісу президента виїхала Toyota Camry та під’їхала до зареєстрованої на компанію Новинського автівки Mercedes. Після того, як у неї пересів нардеп, обидва автомобілі залишили Банкову.

Журналісти зазначають, що Toyota була з оперативними номерними знаками (так звані знаки прикриття). У реєстрі вони закріплені за іншою машиною, тому встановити справжнього власника неможливо.

Офіс президента підтвердив журналістам візит Новинського на Банкову. Мовляв, нардеп мав зустріч із радником голови О П Михайлом Подоляком. Водночас на запитання про використання транспорту з номерами прикриття для виїзду нардепа в Офісі президента відповіли, що «такими даними не володіють».

«Зустріч відбулася в рамках процесу уточнення комунікаційної стратегії щодо міжконфесійного діалогу та можливих контактів представників держави з представниками Церков і, зокрема, Української православної церкви (йдеться про УПЦ (МП) — ред.)», — йшлося у відповіді.

У коментарі «Схемам» Новинський також підтвердив зустріч на Банковій, однак відмовився повідомляти деталі.

«Є якісь речі, які напоказ не робляться, і про них говорити не можна. Журналісти помиляються, якщо вважають, що кожен депутат чи відвідувач має про них говорити», — розповів він.

На питання журналістів про те, чому він виїжджав з Банкової на автомобілі з так званими знаками прикриття, заявив, що «ні від кого не переховується, однак просто приїхав з одним товаришем і потім на цій машині виїхав».

Схожі новини