Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Листя для "залізного" здоров'я

  • 16.06.2021, 19:45
  • 3 747

Воно має унікальні властивості: знижує артеріальний тист і захищає від онкологічних захворювань

Фото умовне
Фото умовне

Зелене листя шпинату багате на корисні та поживні речовинами. Рекомендовано регулярно вживати їх в їжу, щоб зміцнити здоров'я і імунну систему.

Листя шпинату багаті вітамінами та поживними речовинами, що знижують ризик розвитку різних захворювань.

Шпинат багатий альфа-ліпоєвої кислотою — антиоксидантом, який знижує рівень глюкози в крові, підвищує чутливість організму до інсуліну і запобігає окислювальному стресу у діабетиків.

Згідно з даними сайту Medical news today, шпинат має такі корисні властивості:

  • профілактика раку;
  • шпинат і інші зелені овочі містять багато корисних речовин, що знижують ризик розвитку різних онкологічних захворювань;
  • профілактика астми;

Шпинат містить велику кількість бета-каротину. Він також багатий вітамінами, мінералами та іншими фітонутрієнтами, що зміцнюють здоров'я організму і дихальної системи. Регулярне вживання шпинату знижує ризик розвитку астми.

Лікарі і дієтологи рекомендують вживати шпинат людям з високим артеріальним тиском, адже він багатий калієм. Калій допомагає знизити рівень артеріального тиску як «опонент» натрію.

Дефіцит вітаміну К призводить до підвищеного ризику переломів кісток. Адекватне споживання вітаміну К важливе для доброго здоров'я. Він діє як модифікатор білків кісткового матриксу, покращує засвоєння кальцію.

Шпинат багатий клітковиною і водою, які допомагають запобігти запорам і зміцнюють здоров'я травної системи.

Шпинат містить велику кількість вітаміну А. Він сприяє виробленню шкірного сала, яке зволожує шкіру і допомагає зберегти здоров'я волосся.

Варто нагадати, що надлишки шкірного сала викликають прищі. Вітамін, А необхідний для підтримки і відновлення епітеліальних тканин, з яких складаються шкіра і волосся.

Шпинат і інші листові овочі також містять високий рівень вітаміну С. Він допомагає зберігати якість шкіри і здоров'я волосся, а також знижує ризик розвитку інфекційних захворювань.

Медичне дослідження довело, що щоденне вживання шпинату запобігає розвитку психічних захворювань і зберігає гостроту розуму на довгі роки.

Згідно з дослідженням, результати якого були опубліковані в британській газеті The Times, щоденне вживання шпинату може запобігти розвитку психічних захворювань у людей похилого віку, зокрема — деменції та хворобі Альцгеймера.

Крім того, регулярне вживання шпинату сприяє поліпшенню розумових процесів і пам'яті, що також захищає від розвитку психічних захворювань.

Читайте також: Зелений салат як піґулка від безсоння