Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Роналду і Coca-Cola: чому компанія втратила 4 мільярди

  • 16.06.2021, 12:30
  • 700

Компанія Coca-Cola втратила близько 4 млрд доларів ринкової капіталізації на тлі відмови гравця збірної Португалії Кріштіану Роналду від газованої води на пресконференції Євро-2020. Були й інші фактори

Ринкова капіталізація Coca-Cola знизилася на $ 4 млрд на фоні того, що капітан збірної Португалії Кріштіану Роналду відмовився пити газовану воду на пресконференції в ході Євро-2020, передає The Guardian.

На момент відкриття ринку в Європі в понеділок акції Coca Cola коштували $ 56,1 за штуку. Але до кінця пресконференції вони впали до $ 55,2 кожна. Це падіння ціни акцій на 1,6% означає зниження капіталізації компанії на $ 4 млрд.

Станом на 11:15 середи акції Coca-Cola на пре-маркеті коштують $ 55,40 за штуку за даними Yahoo Finance. Добове падіння склало 0,2%. При цьому, падіння почалося ще в понеділок, 14 червня. Тоді акції подешевшали з $ 56,16 до $ 55,3 за папір.

Всього за останній місяць вартість акцій виробника зросла з приблизно $ 54,69 за папір до $ 55,42.

Фактором зниження вартості акцій Coca-Cola могла стати виплата дивідендів, після якої частина інвесторів фіксує прибуток і продає акції.

Також Financial Times зазначає, що 15 червня акції багатьох американських компаній подешевшали напередодні заяви Федеральної резервної комісії про економічні показники в США.

У той же час європейські фондові індекси навпаки росли — регіональний індекс Stoxx Europe 600 закрився на 0,1%, досягнувши нового максимуму, а лондонський FTSE 100 виріс на 0,4%.

Coca-Cola є одним з офіційних спонсорів Євро 2020. У компанії прокоментували відмову португальського футболіста від газованої води і заявили, що «Кожен має право на свої переваги в напоях» з різними «Смаками і потребами».

У пресслужбі турніру підкреслили, що на прес-конференціях гравцям пропонують воду, а також Coca-Cola і Coca-Cola без цукру.

Нагадаємо, що інцидент з Роналду стався 15 червня. Футболіст відомий своєю прихильністю здорового способу життя — він не вживає солодке і не п'є газовані напої.

Схожі новини