Передплата 2024 ВЗ

А нардепів від “корони” щеплять “Пфайзером”...

Люди старшого покоління ще пам’ятають колись популярне гасло “Усе найкраще — дітям”. Нині привілейованою верствою стали народні депутати. Їм — найкращі умови для життя, праці, відпочинку. І лікування

Про це свідчить «інформація до відома», яку законодавцям розіслав перший заступник керівника апарату Верховної Ради Едуард Багдасарян.

У листі до народних обранців чиновник сповістив, що упродовж трьох днів, до 18 червня, вони можуть вакцинуватися проти коронавірусу. І що колоти їм будуть вакцину Comirnaty від фірми Pfizer.

Як відомо, фахівці називають цей американо-німецький препарат найбільш дієвим у боротьбі з ковідом. Ефективність лікування ним становить 95%. Щодо деяких інших препаратів звучать певні застереження…

Щеплення нардепів престижнішою вакциною викликало обурення у суспільстві. Рядові громадяни ображені, що парламентаріям надають якіснішу, ніж їм, медичну допомогу, вважають це соціальною нерівністю.

На таку вибірковість негативно відреагував і політолог Віктор Таран: «Після того, як депутати всім розповідали, що треба колоти «Короновак» чи «Ковішилд», собі вони колють «Пфайзер». І хто їм тепер повірить, що ті вакцини — не «гівно?».

Схожі новини