Передплата 2024 ВЗ

Чим здивувати дітей на сніданок

  • 16.06.2021, 20:30
  • 914

Дитячий сніданок має виглядати так, щоб дитина хотіла його з'їсти. Але саме з ним у батьків часто бувають проблеми. Вранці дитина повинна їсти достатньо корисну їжу. Вона має бути багатою на вуглеводи, які швидко засвоюються

Молочна каша

Фото умовне
Фото умовне

Оптимальний та недорогий варіант — вівсянка. Проте багато малюків її не дуже люблять. Щоб зацікавити дитину, додайте до звичайної каші свіжі ягоди, сухофрукти чи морозиво. Для аромату додайте щіпку кориці чи ванілі. Прикрасити страву можна солодким сиропом.

Овочевий омлет

Фото умовне
Фото умовне

На сніданок для дитині добре смакуватиме й овочевий омлет. Ви можете збити яйця з молоком і приготувати пишний омлет. Як начинку можна використовувати овочі. В омлет можна додати і зелені листові овочі, наприклад, шпинат чи петрушку. Це хороше джерело найважливіших амінокислот.

Сирники

Фото умовне
Фото умовне

Можна приготувати сирники. Вони мають бути маленькі, акуратні і зі сметаною, медом або конфітюром. Сирники можна спекти в духовці: потрібно тільки перевернути їх для повної готовності. Перед подачею сирники варто красиво оформити — наприклад, сонячним промінням з варення. Також можна прикрасити ягодами.

Маленька піца

Фото умовне
Фото умовне

На скибочку хліба намажте трохи вершкового масла. Викладіть на хліб обрані інгредієнти, нарізані кубиками, — наприклад, ковбасу, помідор і болгарський перець. Зверху посипте тертим сиром. Поставте в мікрохвильову піч на 1−2 хвилини.

Запіканка

Фото умовне
Фото умовне

Запіканку називають однією з найбільш корисних страв для дітей. Її можна приготувати з різних інгредієнтів, і страва матиме завжди новий смак. У світі зараз популярні запіканки з макаронними виробами, адже їх просто готувати. Обов’язково перед подачею прикрасьте страву листком зелені, помідорами чи морквою.

Читайте також: Сім найважливіших речовин у харчуванні студента

Схожі новини