Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Як часто треба прати рушники

  • 15.06.2021, 19:30
  • 5 861

Австралійська дизайнерка Ліз Амайя, яка ділиться корисними порадами, розповіла про оптимальну частоту прання рушників

Якщо йдеться про великі рушники для тіла, які використовуються після душу, то прати їх потрібно після кожних трьох використань.

За словами експертки, рушники вбирають багато вологи і довго сохнуть, тому стають ідеальним середовищем для розмноження хвороботворних бактерій.

Рушники для рук і кухонні рушники слід прати щодня. І не забувайте про килимки у ванній — їх варто чистити не рідше двох разів на тиждень.

Мочалки і губки також потрібно мити після кожного використання і залишати їх сохнути на повітрі.

Ліз зізналася, що багато її підписників були вражені, коли дізналися, як часто насправді треба змінювати рушники. Адже мало хто так робить. Однак багато коментаторів погодилися, що рушники треба прати частіше, особливо у літній період.

З Амайя погодилися експерти The Cleaning Institute, які зазначили, що рушники треба прати не рідше двох разів на тиждень.

На своїй сторінці в Instagram Ліз розповіла, як правильно прати рушники. Вона радить не перевантажувати пральну машину і не класти в неї забагато речей.

Експертка заливає у відсік для порошку пів ковпачка гелю. Замість кондиціонера вона використовує склянку оцту, а у барабан машини засипає півсклянки соди. Періть рушники у теплій воді. Якщо сушите у сушильній машині, то покладіть у барабан кілька тенісних м’ячиків, щоб рушники були м’якими і пухкими.

Читайте також: Стартує сезон відпусток і… кишкових інфекцій?

Схожі новини