Передплата 2024 «Добра кухня»

"Королівська трава" - ліки від усіх хворіб

  • 15.06.2021, 19:45
  • 39.7K

Ця рослина захищає організм від раку, виводить токсини та знімає запалення

Базилік впродовж тисячоліть використовують як натуральне знеболювальне і заспокійливе.

Ця рослина рятує організм від токсинів і запалень, а також перешкоджає поширенню ракових клітин.

Базилік також ефективно допомагає кинути палити.

Його використовують в різних гастрономічних культурах через приємний аромат. Він росте біля берегів Егейського і Середземного морів. Ця рослина, що виростає в теплих регіонах, родом з Азії і протягом століть є натуральним знеболювальним.

Базилік надає стравам особливий аромат. Його часто додають до пасти. Базилік не тільки застосовують як приправу для страв, а й готують з нього чай, олію.

Ця рослина з давніх часів є лікувальним засобом. Базилік регулює роботу травної системи. Олія базиліка знімає головний і суглобний біль за короткий час.

Базилік є джерелом антиоксидантів. Він очищає організм від важких металів і токсинів, перешкоджає поширенню ракових клітин. Однак його треба вживати з обережністю, оскільки надмір цієї рослини може завдати більше шкоди, ніж користі.

Отже, базилік, відомий в історії як «королівська трава» і доступний у продажі у вигляді олії, чаю, спеції, має такі корисні властивості:

— Регулює роботу травної системи, підтримує здоров'я кишечника.

— Допомагає вивести важкі метали і токсини з організму. Сприяє відновленню внутрішніх органів від пошкоджень, викликаних такими шкідливими звичками, як куріння і алкоголь.

— Головний і суглобний біль мине швидше, якщо нанести олію базиліка масажними рухами на хвору ділянку.

— Позбавляє організм від запалень та інфекцій. Базилікова олія має сечогінні властивості, тому допомагає усунути інфекції сечовивідних шляхів

— Знижує рівень глюкози в крові.

— Діє як заспокійливе.

— Є відхаркувальним засобом.

— Допомагає від захворювань дихальних шляхів.

— Також дуже корисний для догляду за шкірою. Сприяє лікуванню прищів і вугрових шрамів.

— Рекомендований для профілактики грипозних захворювань.

— Знімає запаморочення.

— Покращує травлення і заспокоює шлунок.

— Допомагає усунути неприємний запах з рота.

— Сприяє контролю над нападами епілепсії.

— Бореться з раковими клітинами і перешкоджає їх поширенню.

— Підтримує здоров'я легень, сприяє їх відновленню від пошкоджень, викликаних шкідливими звичками.

За підсумками досліджень, базилік ефективно допомагає кинути палити. Якщо жувати листя базиліка кілька разів на день, вони надають заспокійливу дію і допомагають швидше позбутися від шкідливої ​​звички. Відомо, що, жуючи листя базиліка три-чотири рази на день, людина може як кинути курити, так і захистити себе від багатьох захворювань, підтримати здоров'я ротової порожнини, зубів і ясен.

Як приготувати чай з базиліка?

Свіже листя базиліка залити окропом (1 столову ложку на склянку окропу) і настоювати 15 хвилин. Вживання двох чашок базилікового чаю в день допоможе вивести зайву рідину з організму, перешкодить поширенню ракових клітин.

Як застосовувати олію базиліка?

Олія базиліка, яке є ефективним засобом для догляду за шкірою і знеболення, допомагає зняти спазми і болі в м'язах після заняття спортом. Варто використовувати її від болі в судомах і м'язових болях, які часто є у спортсменів. Якщо олією базиліка помасажувати скроні, це швидко зніме головний біль і пом'якшить напади мігрені.

Якщо додати кілька крапель справжньої базилікової олії в склянку води, то розчином можна знизити підвищений артеріальний тиск, а також підтримати здоров'я зубів і ротової порожнини.

Олія базиліка, яка також є ефективним засобом для догляду за шкірою, допомагає очистити її від прищів і чорних крапок, вилікувати плями на шкірі. Базилікова олія вирівнює тон шкіри, розгладжує і оживляє її.

Читайте також: Вчені дізналися, які овочі корисні для здоров'я серця

Схожі новини