Передплата 2024 «Добре здоров’я»

В Ізраїлі скасували останнє карантинне обмеження

  • 15.06.2021, 13:15
  • 548

У країні більше не потрібно носити захисні маски

Маски стали необов'язковими в магазинах, торгових центрах, громадському транспорті, навчальних закладах, офісних та інших закритих приміщеннях.

Винятком залишаються геріатричні заклади, будинки для людей похилого віку та деякі відділення лікарень, де захисні маски носити як і раніше потрібно.

Залишається чинною вимога носити маску протягом всього авіаперельоту на борту літака.

Маску також повинні носити ті, хто прямують до місця, де вони будуть дотримуватися режиму самоізоляції.

Пресслужба міністерства охорони здоров'я повідомила, що для медичних установ будуть опубліковані окремі докладні інструкції, що стосуються носіння масок при контакті з пацієнтами.

За даними міністерства охорони здоров'я Ізраїлю на 14 червня, першу дозу вакцини проти коронавірусу отримали 5 479 334 особи, другу дозу — 5 144 382 осіб.

Повністю вакциновані понад 55% населення країни і приблизно 76% дорослого населення (старші 16 років). Перше щеплення отримали понад 58% ізраїльтян, понад 80% дорослого населення.

Лікарняні каси запрошують на вакцинацію всіх громадян старше 12 років (чергу можна замовити онлайн або по телефону).

У віковій категорії 90+ першу дозу вакцини отримали 99% громадян, вакциновані двома дозами 94%, в категорії 80−89 — 96% / 93%, 70−79 — 98% / 95%, 60−69% - 90% / 87%, 50−59 — 90% / 85%, 40−49 — 85% / 80%, 30−39 — 82% / 77%, 20−29 — 78% / 72%, молодше 20 (але не молодше 10 років) — 24% / 21%.

Ресурс OurWorldInData публікує дані щодо темпів вакцинації в різних країнах. За кількістю вакцинованих щодо чисельності населення Ізраїль залишається одним зі світових лідерів, хоча темпи вакцинації в останні місяці помітно знизилися.

З 14 червня Україна, Ефіопія і Туреччина виключені з «червоного» списку країн, в які заборонено виліт з Ізраїлю («країни максимального ризику»). Росія поки в цьому списку залишиться (зазначимо, що в РФ в останні тижні епідеміологічна ситуація погіршується).

Продовжено термін дії основних положень авіаційних правил до 30 червня, але скасована заборона на прохід в пасажирський термінал «другорядних» супроводжуючих. Скасовано і вимога до авіаперевізників по мінімальному числу стійок під час реєстрації на рейс (введене для забезпечення соціальної дистанції між пасажирами).

«Країнами максимального ризику» владою Ізраїлю і раніше вважаються Бразилія, ПАР, Індія, Мексика, Аргентина і Росія. Виїзд в ці країни заборонений для громадян Ізраїлю — крім виняткових гуманітарних випадків і для громадян, які постійно проживають в цих країнах. Всі ті, хто не є громадянами Ізраїлю і повертаються з цих країн, повинні питати дозволу у спеціальній комісії, що розглядає виняткові випадки. Дозвіл зобов'язані просити також люди, які постійно проживають в Ізраїлі по одній з віз, зокрема, по візі «Алеф-5», якою володіють подружжя ізраїльтян, що проходять ступінчасту процедуру отримання громадянства. В Управлінні реєстрації населення підкреслюють, що в'їзд власникам віз «Алеф-5» і «Алеф-1», а також «Бет-1» і «Бет-4» дозволений, проте вони повинні подати нове прохання.

Усі, хто в’їжджає до Ізраїлю (тобто, громадяни країни або люди, які отримали спеціальний дозвіл) зобов'язані дотримуватися режиму ізоляції — і щеплені від коронавірусу, і ті, що перенесли коронавірус.

Увечері 10 червня міністр туризму ВРІТ Фаркаш-Коен повідомила, що, з 1 липня Ізраїль відкриється для індивідуального туризму.

Міністр зазначила, що це рішення було узгоджено з міністерствами охорони здоров'я і внутрішніх справ. В'їзд в країну буде дозволений іноземним туристам, які зробили вакцинацію проти коронавірусу або перехворіли COVID-19.

Сайт N12 написав, що глава МВС Ар'є Дері ухвалив рішення дозволити в'їзд іноземним туристам за полегшеною процедурою з країн з низьким рівнем захворюваності. Список країн буде щотижня оновлюватися.

У міністерстві туризму, МВС і мінохорониздоров'я говорять про те, що нові правила в'їзду будуть оприлюднені пізніше.

Відзначимо, що з 23 травня до Ізраїлю почали впускати організовані групи іноземних туристів.

Читайте також: Ера Нетаньягу завершилась: в Ізраїлі призначили новий уряд

Схожі новини