Передплата 2024 «Добра кухня»

Обираємо дитячу іграшку на подарунок: основні поради

  • 15.06.2021, 12:20
  • 690

Іграшка вважається універсальним подарунком для дитини, оскільки хлопчики та дівчатка радіють таким виробам найбільше. Проте потрібно розуміти, як вибрати дитячу іграшку в подарунок, щоб вона неодмінно сподобалась майбутньому власнику. Пропонуємо розібратися із цим питанням.

Основні поради при виборі

Обираючи дитячі іграшки, потрібно у першу чергу керуватися трьома основними рекомендаціями, які стосуються:

  1. Матеріалу. Дитячі товари повинні виготовлятися із якісних матеріалів, вони не мають містити фталати та інші шкідливі речовини. Пластик не повинен мати неприємний запах, усі вироби повинні мати сертифікати якості. Найбільш безпечними вважають вироби із дерева, тканини та інших натуральних матеріалів.
  2. Кріплення та шви. Якість виготовлення також посідає важливе місце. Хороші текстильні іграшки мають міцні шви, а ті, що виготовлені із пластмаси — надійні деталі. Усі елементи повинні бути приємними та не викликати подразнень шкіри.
  3. Звуки. Якщо ви збираєтесь подарувати інтерактивні іграшки, тоді обов’язково їхній перевірте рівень звуку. Для дітей є безпечними іграшками із рівнем звуку — до 65дБ. Якщо звук буде потужнішим, це може лякати дитину та шкодити її слуху.

Окрім цього, будь-яка іграшка повинна мати оригінальний та привабливий дизайн.

Вікові параметри

При виборі іграшки також потрібно враховувати і вік адресата. Діткам від народження і до півроку потрібно обирати усе, що можна смоктати та трусити. Це можуть бути кільця, брязкальця, кульки, прорізувані, м’які ляльки. Також чудовий варіант — мобілі на ліжечка.

У віці від півроку і до 12 місяців можна дарувати пластмасові чи дерев’яні машинки, іграшки для ванної кімнати. Підійдуть блоки чи кубики для розвитку моторики рук.

Від року і до двох чудовим подарунком стануть книжки із красивими зображеннями, набори для творчості, олівці, іграшкові машинки, лялькові ліжечка, телефони. Прості конструктори також можна дарувати.

Із 2 до 3 років дарують різноманітні пазли та конструктори, ляльки та аксесуари для них. Також чудовим варіантом стануть меблі, кухонні комплекти, усі вироби для творчості, музичні інструменти.

Із трьох до шести років дарують пазли, тематичні конструктори, літаки та машинки. Хлопчикам підійдуть іграшкові інструменти. Можна обирати щось для фізичної активності — м’ячі, самокати, дитячі кеглі та ін.

Підібрати оригінальні подарунки для дітей різного віку можна в інтернет-магазині I Love Mommy.

Схожі новини