Передплата 2024 ВЗ

В Україні з’являться “нульові декларації”

  • 15.06.2021, 12:30
  • 585

У вівторок, 15 червня, Верховна Рада України на засіданні підтримала законопроєкт № 5153. Він вводить “нульову декларацію” для українців

Фото умовне
Фото умовне

Про це повідомляється на сайті Верховної Ради України

Відповідне рішення підтримали 243 народні депутати.

Так, в період з 1 вересня 2021 до 1 вересня 2022 зроблять одноразове (спеціальне) добровільне декларування активів фізосіб.

Збір з одноразового добровільного декларування — це одноразовий обов’язковий платіж, розмір якого самостійно розраховує декларант, виходячи з вартості належних йому активів з урахуванням ставок такого збору.

Особи, які мають право на добровільне декларування і не скористалися ним, вважаються такими, які повідомили контролюючому органу про відсутність у власності активів, отриманих шляхом доходів, з яких не сплачені або сплачені не в повному обсязі податки та збори.

Декларантами не можуть бути неповнолітні, малолітні або недієздатні особи, які перебувають на повному утриманні інших осіб.

Крім того, декларувати свої активи не мають права особи, які сприяли фінансуванню тероризму або відмиванню доходів, а також ті, щодо яких Україна наклала економічні санкції.

Читайте також: «Удар по середньому класу»: Порошенко про «нульову декларацію»

Схожі новини