Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Зеленський поговорив із Джонсоном перед самітом НАТО

  • 14.06.2021, 16:15
  • 623

Президент України Володимир Зеленський і прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон поговорили по телефону

Як повідомляє пресслужба Офісу президента, «основну увагу співрозмовники приділили питанням євроатлантичної інтеграції України, зокрема в контексті саміту НАТО».

Зеленський зазначив, що для України важлива чітка перспектива членства в Альянсі.

«Ми зробили все, що потрібно для отримання Плану дій щодо членства. Настав час, щоб наші партнери та союзники з Альянсу підтримали Україну конкретними діями та рішеннями», — сказав він.

Також Зеленський подякував за закріплені в підсумковому комюніке саміту G7 чіткі сигнали на підтримку суверенітету і територіальної цілісності України.

Він розповів Джонсону про ситуацію на Сході України і вздовж кордонів, підкресливши, що повного відведення російських військ не відбулося, тож рівень військової загрози залишається високим.

Читайте також: На саміті G7 розгорілася «сосисочна війна»

Зеленський порушив питання протидії реалізації проєкту «Північний потік-2» і зазначив, що його введення в дію неприпустимо. Співрозмовники обговорили продовження діалогу на вищому рівні.

Також Зеленський запросив Джонсона відвідати Україну для участі в інавгураційному саміті Кримської платформи в Києві і заходах із нагоди 30-ї річниці незалежності України.

Схожі новини