Передплата 2024 «Добре здоров’я»

МОН просить не карати абітурієнтів з окупованих територій за порушення правил в'їзду

  • 14.06.2021, 15:15
  • 501

Міністерство освіти і науки України засуджує дії окупаційної влади, яка перешкоджає особам, які хочуть навчатися в закладах освіти України

Про це йдеться в заяві МОН.

«Цього року, як і минулого, до освітніх центрів «Донбас-Україна» та «Крим-Україна» надходять звернення стосовно того, що окупаційна влада забороняє перетинати КПВВ особам, які проживають на тимчасово окупованих територіях України та виявили бажання навчатися в закладах освіти на території, підконтрольній українській владі.

Міністерство освіти і науки України засуджує дії окупаційної влади та наголошує на недопущенні порушень прав дітей вільно обирати заклад освіти для реалізації свого права на здобуття освіти", — йдеться в заяві.

Зазначається, що відомство звернулося до Державної прикордонної служби України з проханням розглянути питання щодо незастосування заходів адміністративного впливу на громадян України, які бажають вступити на навчання до закладів фахової передвищої та вищої освіти за програмами «Донбас-Україна» та «Крим-Україна», і надати роз’яснення.

Читайте також: 16-річна дівчина перейшла мінне поле, втікаючи з ОРДО

Зі свого боку Міносвіти в межах компетенції вживатиме всіх необхідних заходів, щоб забезпечити можливість громадянам з окупованих територій вступати в навчальні заклади України.

Також міністерство розглянуло питання про продовження термінів вступної кампанії для осіб з окупованих територій на місця державного замовлення.

Схожі новини