Передплата 2024 «Добрий господар»

Директорам львівських шкіл суттєво підвищили зарплату

  • 14.06.2021, 12:35
  • 779

Директорам усіх львівських загальноосвітніх шкіл підняли заробітну плату до 27 тис. грн. Підвищення зарплат торкнеться і сільських шкіл, які цього року увійшли до Львівської ОТГ

Відповідне рішення ухвалив 14 червня виконавчий комітет Львівської міської ради, повідомляє Zaxid.net.

Як повідомив перший заступник міського голови Андрій Москаленко, цього року у Львові оголосять конкурси на посаду директора 44 міських шкіл. Директорам усіх шкіл Львівської ОТГ до 1 вересня мають підняти зарплату до 27 тис. грн. Для цього з міського бюджету виділять 15 млн. грн. до кінця року.

«Тут мова йде не про гроші, а про зміну ставлення до освіти… Якщо країна хоче мати майбутнє, то найвищий рівень заробітної плати має бути у військових, медиків і освітян… Ми бачимо у Львові успішні школи, які випромінюють енергію, де стоять черги з дітей і батьків. Водночас бачимо школи, де є спокій. У нас є завдання — знайти найкращих 44 директори і сказати їм, що ви матимете зарплату не менш ніж 27 тис. грн.», — прокоментував рішення виконкому мер Львова Андрій Садовий.

Читайте також: «Якщо людина працює директором понад 12 років, не має права подаватися на конкурс у цьому навчальному закладі«

Зараз середня зарплата директорів львівських шкіл становить 10−15 тис. грн.

Додамо, що вчителі та директори шкіл отримують базову зарплату за рахунок відповідної субвенції з держбюджету. Водночас додаткові кошти для підвищення зарплати директорам шкіл передбачать з міського бюджету Львова.

Схожі новини