Передплата 2024 «Добре здоров’я»

До Міносвіти не надходило скарг щодо дисертації Киви, - Шкарлет

  • 13.06.2021, 10:30
  • 549

Міністр освіти Сергій Шкарлет заявив, що в питанні дисертації народного депутата від "Опозиційної платформи – За життя" Іллі Киви "жодного заперечення до Міносвіти не надійшло". Журналісти заперечили його твердження

Про це йшлося в інтерв’ю Радіо Свобода.

«…От сьогодні документи зайшли в Міністерство освіти на експертизу.

Я точно впевнений, що фахівці міністерства й експертна рада зроблять фахову експертизу цієї дисертації (Киви — ред.). А далі будемо вирішувати на підставі фактів.

Освіта поза політикою, поза прізвищами. Освіта — це передусім професійність і спроможність захистити ті знання, що необхідні для здобуття того чи іншого рівня".

Він додав, що жодних заперечень з приводу дисертації Ківи до Міносвіти не надходило.

«Ви знаєте, дуже багато спротиву у соцмережах, однак жодного заперечення до Міносвіти взагалі не надійшло».

Після цього інтерв'ю журналіст Bihus.Info Данило Мокрик звинуватив Шкарлета у брехні.

«В інтерв'ю Радіо Свобода він (Шкарлет — ред.) сказав, що Міносвіти не отримало жодної інформації про порушення в дісєрі Киви…

Це — брехня. Через декілька днів після захисту ми з юристами BIHUS.Info скерували до МОНу заяву, в якій вказали на всі основні порушення в дисертації.

З Міністерства отримали відповідь, що відомості будуть враховані", — зауважив Мокрик.

Читайте також: Львівський викладач спалив свій диплом після «захисту» Киви

Нагадаємо, нардеп від ОПЗЖ Кива захистив дисертацію кандидата наук із державного управління на тему «Механізми впливу громадянського суспільства на державне регулювання правоохоронної дiяльностi (на прикладі країн ЄС та України)».

Захист відбувся 26 квітня в Інституті підготовки кадрів Державної служби зайнятості. На ньому були присутні невідомі молодики, які не пускали на захід журналістів.

Нардеп від ОПЗЖ Ілля Кива додав до своєї кандидатської дисертації довідку з підробленим підписом, а серед підтверджень апробації своєї роботи вказав матеріали науково-практичних конференцій, яких взагалі не існує.

Міжрегіональна академія управління персоналом (МАУП), де нардеп від ОПЗЖ Ілля Кива проходив аспірантуру, опублікувала у себе на сайті збірники науково-практичних конференцій з матеріалами Киви, яких раніше не було.

Схожі новини