Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Прийняла пологи на бездоріжжі

  • 12.06.2021, 18:30
  • 744

Уночі в Рівненській області бригада швидкої допомоги приймала пологи в породілі, яку не встигли довезти до пологового будинку

Фото умовне
Фото умовне

Подробиці інциденту опублікувало Еспресо.TV.

Після опівночі 12 червня на гарячу лінію 103 зателефонував схвильований чоловік, який повідомив, що везе вагітну знайому до Зарічного в пологовий будинок.

«У жінки вже почалися пологи, а автівка застрягла на бездоріжжі. Водій навіть не зумів пояснити, де точно перебуває», — інформує Рівненський обласний центр екстренної меддопомоги.

На зустріч автомобілю, де перебувала пацієнтка, негайно виїхала бригада із Зарічненської підстанції екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Проїхавши майже 20 кілометрів по бездоріжжю, медики таки побачили автомобіль з вагітною.

На момент прибуття швидкої пологи вже розпочалися. Переносити жінку в карету швидкої вже не могли. Фельдшерка прийняла пологи в автомобілі. Вони відбулися без ускладнень. Народився хлопчик вагою 3,1 кілограма.

«Породілля — у задовільному стані. Артеріальний тиск та інші показники гемодинаміки в нормі. Маму та немовля перемістили в карету швидкої та транспортували до Зарічненської районної центральної лікарні для подальшого огляду», — наголошують медики.

Відомо, що в 34-річної жінки це п'яті пологи.

Читайте також: Через домашні пологи померла українка

Схожі новини