Передплата 2024 ВЗ

"Північний потік-2" ще можна зупинити: заява Польщі

  • 12.06.2021, 10:45
  • 506

У Польщі переконані, що запуск російського газопроводу "Північний потік-2" ще можливо зупинити

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Про це повідомляє Укрінформ.

«Ми вважаємо, що не пізно зупинити проєкт, попри його серйозну стадію реалізації. Ми сподіваємося, що адміністрація США ще раз проаналізує його і вирішить скасувати винятки (про виведення людей та компаній з-під санкцій — ред.), що шкодить європейським союзникам», — заявив Шимон Шинковський вел Сеньк, заступник глави МЗС Польщі.

Він підкреслив, що завершення проєкту призведе до домінування «Газпрому» та послабить позиції України.

Водночас члени комісії Сейму у закордонних справах ухвалили у п’ятницю резолюцію, в якій закликали Німеччину, а також інші країни ЄС та НАТО, заблокувати будівництво.

«Сейм Польщі, відчуваючи солідарність з нашими східноєвропейськими сусідами, яким загрожує російський експансіонізм, особливо з Україною, закликає ЄС та інші країни-члени, у першу чергу Німеччину, як нашого союзника по НАТО і партнера в ЄС, відмовитися від будь-якої підтримки щодо реалізації проєкту газопроводу Nord Stream 2 і здійснити кроки у напрямку негайного і реального припинення будівництва», — йдеться у резолюції.

Глава МЗС Польщі Збігнєв Рау в інтерв’ю виданню Rzeczpospolita зазначив, що завершеннягазопроводу може зміцнити спільні інтереси Німеччини та Росії і становитиме загрозу для миру в Європі.

«Зросте воєнна загроза для України, а також для країн НАТО», — підкреслив Рау.

Міністр наголосив, що з самого початку намір Росії полягав у руйнуванні єдності Європи. Він додав, що у цю пастку потрапила Німеччина, а зараз потрапляє й адміністрація президента США.

Читайте також: Сьогодні Росія розпочне закачувати газ до першої нитки Nord Stream 2

Схожі новини