Передплата 2024 ВЗ

УАФ хоче надати гаслам на формі збірної України з футболу статус офіційних

  • 11.06.2021, 11:15
  • 452

В Українській асоціації футболу хочуть визнати гасла «Слава Україні» та «Героям слава» офіційними футбольними символами України

Про це повідомив президент УАФ Андрій Павелко у соцмережі Facebook ввечері в четвер, 10 червня.

«Завтра на розгляд і голосування членів Виконкому УАФ запропонував винести кілька питань: про затвердження статусу офіційних футбольних символів України — гасел „Слава Україні“ і „Героям слава“; про затвердження малого і великого герба національних збірних України (із зображенням карти України у її неподільних межах, які визнані ООН, з Кримом і тимчасово окупованими частинами Донецької і Луганської областей)», — написав Павелко.

Він подякував за підтримку УАФ, нового дизайну форми національної збірної та за публічні позиції й реакції у відповідь на вимогу УЄФА прибрати гасла з форми української збірної після скарг Росії.

«Насправді, намагаючись прибрати з футболок наших гравців два надрукованих всередині слова, наші „друзі“ сприяли тому, що сьогодні усі міжнародні ЗМІ і соціальні мережі рясніють написами: Glory to Ukraine! Glory to the heroes!», — зазначив Павелко.

Він додав, що «за будь-яких обставин гасла „Слава Україні“ і „Героям Слава“ не можуть нікуди зникнути».

Читайте також: Спонсор УЄФА — російський «Газпром». Ну як же Кремлю відмовити…

Схожі новини