Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Прокляття» Рима» вдарило й по Свьонтек

Кривдниця українки Костюк не змогла удруге поспіль виграти «Ролан Гаррос»

18-річна українська тенісистка Марта Костюк на турнірі «Ролан Гаррос» дійшла до 1/8 фіналу, де поступилася торішній переможниці ґрунтових змагань у Парижі, полячці Ізі Свьонтек. Але виграти «Ролан Гаррос» удруге поспіль його головна фаворитка не змогла: в ¼ фіналу Свьонтек програла Марії Саккарі з Греції.

Фото sport.ua
Фото sport.ua

Тенісистка, яка перемага­ла на турнірі у Римі, що від­бувається перед «Ролан Гаррос», іще ніколи не виграва­ла того ж року «Шолом» у Пари­жі. Свого часу «прокляття Рима» завадило виграти «Ролан Гар­рос» українці Еліні Світоліній, яка двічі перемагала у столи­ці Італії. А тепер ось «прокляття Рима» вдарило по Свьонтек… У чвертьфіналі Саккарі перемогла з рахунком 6:4, 6:4.

У четвер, 10 червня, Марія Саккарі грала у півфіналі з чеш­кою Барборою Крейчіковою (саме вона здолала в 1/8 фіналу Світоліну). А у другому півфіналі зустрілися словенка Тамара Зі­даншек і Анастасія Павлючен­кова з РФ. Хто би з цієї четвір­ки тенісисток не виграв «Ролан Гаррос», турнір матиме пере­можницю, для якої чемпіонство на «Шоломі» буде дебютним.

А у чоловічому одиночному розряді «Ролан Гаррос» півфі­нальні пари вийшли більш пе­редбачуваними. У чвертьфіна­лах німець Алєксандр Звєрєв переміг Алехандро Давідовіча-Фокіну з Іспанії, а грек Стефа­нос Циципас — росіянина Данії­ла Мєдвєдєва.

В іншому півфіналі зіграють іспанець Рафаель Надаль і серб Новак Джоковіч. «Рафа» здолав у чвертьфіналі аргентинця Дієго Шварцмана, а «Джоко» — італій­ця Маттео Береттіні.

Схожі новини