Передплата 2024 «Добрий господар»

Викрадачем церковного майна виявився психічно хворий

Поліція розповсюдила повідомлення про те, що затримали зловмисника, причетного до щонайменше восьми крадіжок з церков

Це — 22-річний мешканець, який раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності: викрадав з храмів скриньки для пожертв з грошима, церковний посуд, звукову апаратуру, електроприлади та інше майно.

9 червня у Самбірський районний відділ поліції надійшло два повідомлення про крадіжки з церков від настоятелів храмів, розташованих у селах. В обидвох випадках зловмисник проникав у храми, розбивши вікна, і викрадав те, що, з його точки зору, могло мати цінність. Правоохоронці вилучили у чоловіка речові докази. Зловмисник в очікуванні рішення суду про міру запобіжного заходу.

Як розповів кореспонденту «ВЗ» керівник Самбірської поліції Сергій Захарчик, затриманий є психічно хворим, перебуває на обліку і має другу інвалідності. Тому й пояснити свої пограбування з храмів не міг. Пан Захарчик спростував чутки, які уже покотилися теренами, про те, що злодій - син одного зі священників Старосамбірського району. Головний поліцейський допустив у розмові з нашим репортером, що злодій може виявитися неосудним, а тому до нього застосують норми примусового лікування.

Схожі новини