Передплата 2024 «Добра кухня»

У ліцеї імені Героїв Крут облаштують музей

  • 09.06.2021, 15:30
  • 498

Він буде присвячений історії ліцею та військовій історії загалом

Про це повідомила депутатка Львівської обласної ради Ірина Супрун.

За її словами, там будуть цікаві довідки про військових різних часів, фото, військова форма та зброя.

«Випускники ліцею надсилають експонати з російсько-української війни: наприклад, осколок міни 120 калібру, каски й черевики, а точніше те, що від них залишилось після обстрілів. Ще є особливий стяг Військово-морських сил — подарунок випускника ліцею, звільненого з полону моряка Андрія Оприска», — розповіла депутатка.

Вона також закликала долучатися до формування експозиції музею.

«Військовий музей — це про повагу, культуру й патріотизм. Знання військової історії країни не менш важливі, ніж історія держави. Тому долучайтесь і підтримуйте музей: експонатами або фінансово. Нехай буде місце, куди зможуть прийти школярі, куди зможе прийти кожен, дізнатись щось нове та послухати про історію й історії від військових», — закликала Ірина Супрун.

Читайте також: «Це не реквієм за загиблими крутянами. Наша мета — показати мужність героїв у боротьбі за Україну«

Відкриття експозиції планується до 1 вересня.

«Вона буде розрахована як на наших ліцеїстів, так і на учнів інших закладів. Зокрема, мова йде про учнів, які приходять до нас на профорієнтацію та ознайомлення. Музей покликаний розповісти про героїку Крут — це одна частина майбутньої експозиції, друга — про сам ліцей, а третя — загалом про військову справу і російсько-українську війну.

З експонатів — марки часів УНР, комплект нагород учасників Зимового походу армії УНР — Залізний хрест за Зимовий похід і Хрест Симона Петлюри та інші. Також робимо акцент на наших ліцеїстах, які воювали і воюють зараз. Загалом експозиція має дати розуміння ролі війська у житті держави", — розповів заступник начальника ліцею з виховної роботи Тарас Гривул.

Схожі новини