Передплата 2024 ВЗ

Шмигаль назвав способи отримання COVID-сертифіката

  • 09.06.2021, 14:35
  • 547

Станом на 9 червня український COVID-паспорт перебуває на стадії розробки

Про це на засіданні Кабміну повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

За словами очільника уряду, сертифікат імунізації в Україні запустять після затвердження міжнародних вимог ЄС та Всесвітньої організації охорони здоров’я.

«Сертифікат можна буде отримати як у паперовій, так і в електронній формі у закладах охорони здоров’я, а також через застосунок «Дія», — наголосив прем’єр.

Шмигаль додав, що цей документ міститиме інформацію не лише про щеплення, а й про негативні результати ПЛР-тестів, а також про одужання чи наявність антитіл до коронавірусу.

Очільник уряду додав, що процес вакцинації в Україні пожвавився у зв’язку з новими постачаннями вакцин. Попри те, що сьогодні усі регіони України перейшли до «зеленої» зони карантину, Шмигаль закликав українців дотримуватися протиепідемічних заходів.

Читайте також: Данія запровадила COVID-паспорти для відвідування громадських місць

Нагадаємо, що 29 квітня Європейський парламент затвердив свою позицію щодо введення сертифікату для підтвердження права на вільне пересування в Європі під час пандемії.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що невдовзі COVID-паспорти стануть обов’язковою умовою для подорожей Європою. Україна діє синхронізовано з ЄС, тому готується до запуску таких сертифікатів у липні.

У вівторок, 1 червня, сім країн Європейського Союзу почали видавати цифрові сертифікати вакцинації. Повномасштабний запуск цієї програми у всьому блоці планують через місяць.

Схожі новини