Передплата 2024 «Добра кухня»

Статус олігарха визначатиметься через опозиційність до Банкової, - депутатка

  • 05.06.2021, 15:30
  • 582

Міністр юстиції Денис Малюська у прямому ефірі визнав, що так званий законопроєкт про олігархів спрямований проти п’ятого президента, лідера партії «Європейська Солідарність» Петра Порошенка

Про це у Facebook пише співголова фракції «ЄС» Ірина Геращенко.

«Цікавий вчора був ефір у Шустера. Спочатку секретар РНБО Данілов фактично переклав на Німеччину і Францію відповідальність за окупацію Криму та Донбасу. Потім Малюська в прямому ефірі визнав, що так званий закон про олігархів ухвалюється проти однієї людини — Порошенка. Забувши про презумпцію невинуватості, суди і Антимонопольний комітет, вже видав на гора вердикт. Нав’язуючи суспільству думку, що не монополія в енергосекторі, не доїння державного бюджету, а опозиційність до Банкової визначають статус олігарха», — пише Геращенко.

«Міністр юстиції Малюська замість того, аби проводити чітку юридичну експертизу урядових та президентських законопроєктів на відповідність нормам ЄС, віддаляє українську правову систему від європейської і від здорового глузду», — зауважила Геращенко.

«Рівень правового невігластва випускника юрфаку Криворізького університету країна вже два роки спостерігає щодня. Коли на брифінгу він називає людей вбивцями. Коли зовнішню політику будує на образах, а не на партнерстві. Коли перебирає повноваження виконавчої і регіональної влади. Який піп, такий і прихід. Який юрист на Банковій, такі і в його команді», — констатує народна депутатка.

«Очевидно, що обіцянка про один термін — така ж брехня Зеленського, як і всі інші. Очевидно, що він починає зачистку конкурентного середовища. Замість вибудовувати чітку зовнішню політику, реально боротися з корупцією, посилювати армію, Зеленський бореться з опонентами. Популізм і бажання повної влади, повного контролю над медіа, без яких другий термін неможливий — визначають всі ініціативи Зеленського. Як й ініціатива вбухати 7 млрд. грн. в університет Зеленського, де викладатимуть такі ж безграмотні Малюськи. А тепер ще й референдум про олігархів анонсовано», — пише Ірина Геращенко.

«Краще винесіть на референдум питання, чи готові ми в Україні будувати Білорусь, бо Лукашенко теж колись прийшов на один термін, на гаслах боротьби з корупцією. І вже 27 років бореться з «ворогами», — резюмує співголова фракції «Європейська Солідарність».

Схожі новини