Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Євросоюз офіційно припинив авіасполучення з Білоруссю

  • 05.06.2021, 14:15
  • 530

Розпочата в Європейському Союзі процедура узгодження санкцій проти державних білоруських авіакомпаній не викликала заперечень, термін подачі яких закінчився вчора о 14.00 за західноєвропейським часом

Таким чином, штрафні санкції, ухвалені у відповідь на примусову посадку в Мінську рейсу Ryanair, на борту якого перебував білоруський опозиціонер Роман Протасевич, почали діяти з 00.00 години суботи (01:00 за Києвом та Мінськом), 5 червня 2021 року, повідомляє Хартыя́97.

«Санкції передбачають заборону літакам „Белавіа“ та інших білоруських держкомпаній перетинати повітряний простір всіх 27-ми держав Євросоюзу і приземлятися в аеропортах у ЄС. Крім того, європейським національним авіаперевізникам забороняється літати в Білорусь».

У заяві Європейської ради пояснюється, що це рішення обумовлене заявами очільників держав та урядів ЄС, які «жорстко засудили незаконне примусове приземлення в Мінську рейсу Ryanair, що поставило під загрозу авіаційну безпеку».

Читайте також: «Ви вбили свого пасажира»: Ryanair зіткнулася із хвилею хейту після інциденту у Білорусі

Окрім того, є попередні дані, що найближчої середи представники ЄС впровадять заборону на в'їзд і заморозять активи для семи осіб та однієї компанії у зв'язку з інцидентом з літаком Ryanair.

Так званий «четвертий пакет» санкцій очікується пізніше — у ньому мова йтиме про 70 осіб і компаній, пов'язаних із режимом Лукашенка, а також про секторальні економічні санкції.

Схожі новини