Передплата 2024 ВЗ

"Як у Казані": харківський підліток погрожував влаштувати теракти у школах

  • 05.06.2021, 13:55
  • 517

Кіберспеціалісти Служби безпеки України оперативно встановили харків’янина, який погрожував вчиненням терористичних актів у школах

Про це начальник пресцентру УСБУ в Харківській області Владислав Абдула повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Оперативники спецслужби встановили, що 1 і 2 червня в популярній соціальній мережі невідомим користувачем було розміщено два відеоролики з повідомленнями про вчинення терористичних актів.

Йшлося про те, що 5 червня, тобто у День свята останнього дзвоника у двох харківських школах, відбудуться події, схожі на травневий теракт у російській Казані.

Менш ніж за добу, кіберспеціалісти встановили автора цих відео. Ним виявився учень 11-го класу однієї зі шкіл, де нібито планувався теракт. Співробітники СБУ з’ясували, що ці повідомлення не мають під собою жодних реальних підстав. Хлопець сам змонтував ці відеоролики, щоб отримати популярність у соцмережі.

Читайте також: Стрілянина у школі в Казані: всі подробиці трагедії (фото, відео)

Унаслідок проведених правоохоронцями профілактичних бесід, автор повідомлень повністю визнав свою провину і щиро розкаявся у своїх діях.

Загроза вчинення терористичного акту є кримінальним злочином, відповідальність за який передбачена ст. 258 Кримінального кодексу України. За його вчинення кримінальна відповідальність настає з чотирнадцятирічного віку.

Нагадаємо, вранці 11 травня в Казанській школі № 175 колишній її учень влаштував стрілянину. Спочатку повідомлялося про 13 загиблих. Пізніше влада уточнила, що жертвами стрілка стали як мінімум семеро дітей. За останніми даними у школі загинули 11 осіб, ще 16 отримали поранення.

Схожі новини