Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Франція відкриває кордони для мандрівників

  • 05.06.2021, 12:55
  • 587

Уряд Франції з 9 червня починає приймати закордонних туристів

Про це повідомляє Hromadske з посиланням на пресслужбу уряду Франції.

Обмеження діятимуть залежно від епідситуації у третіх країн, звідки прибуватимуть мандрівники, та того, чи вакциновані вони від коронавірусу.

Так, уряд розділив країни світу на три зони: зелену, помаранчеву і червону. За ними визначають можливість та умови в'їзду іноземців до Франції.

До «зеленої» зони належать країни ЄС та Європейської економічної зони, а також Австралія, Японія, Південна Корея, Нова Зеландія та Ізраїль.

Вакциновані жителі цих країн зможуть в'їхати на територію Франції без тесту на коронавірус. Однак якщо людина не отримала щеплення, їй необхідно буде надати негативний ПЛР-тест або тест на антиген, зроблений не пізніше ніж за 72 години до прибуття.

Читайте також: Піщані дюни на Львівщині: чому варто відвідати «Бродівську Сахару»

У «помаранчеву» зону потрапили країни, де ситуація з коронавірусом залишається невизначеною, але їх вважають зоною поширення небезпечних штамів. Такими уряд Франції визначив більшість країн світу, зокрема й Україну.

Вакциновані жителі цих країн зможуть в'їхати до Франції при наявності негативного тесту, зробленого не пізніше ніж за 72 годин до поїздки, або антиген-тесту, зробленого не пізніше ніж за 48 годин.

До «червоної» зони належать країни із важкою епідситуацією. Це передусім ПАР, Бразилія, Туреччина та Індія. Жителі цих країн зможуть в’їхати до Франції лише за наявності вкрай важливої причини.

Нагадаємо, уряд Італії у суботу схвалив указ, який дозволить подорожувати в і з-за кордону із 3 червня.

Схожі новини