Передплата 2024 ВЗ

У гірському «царстві» змія вкусила людину

31 травня у селі Орові, яке входить до складу Трускавецької ОТГ, як інформує департамент з питань цивільного захисту населення Львівської облдержадміністрації, змія вкусила 42-річного жителя села

Потерпілого у стані середнього ступеня важкості доставили до Сколівської центральної районної лікарні.

Орів — це таке собі гірське «цар­ство» протяжністю 17 кілометрів. Не всі жителі тут навіть мобіл­ки мають. Тому не дивно, що про події, які відбуваються у так звано­му нижньому кінці села, у верхньо­му через тиждень довідуються.

За словами старости Орова Те­тяни Сухроменди, укуси змії для тутешніх горян — не рідкість. То­рік, наприклад, було 5 таких випад­ків. Про цьогорічний, який призвів до госпіталізації 42-річного жите­ля, староста наразі не поінформо­вана. Зафіксований в Орові напад змії на людину — це другий випа­док, зареєстрований цього року на Львівщині. Перший стався у квітні. Тоді у лікарні опинився 39-річний харків’янин.

Як пояснили репортеру «ВЗ» у Сколівській ЦРЛ, 31 травня до ре­анімації був доставлений потерпі­лий з Орова. Як сам же пояснив, змія вкусила його надворі через грубі штани. Як вважають лікарі, саме це врятувало чоловіка — тов­ста штанина мінімізувала отрима­ну отруту. Ускладнень, які у таких випадках бувають у потерпілих, не виявили. Потримали орівчани­на у реанімації неповну добу, піс­ля чого на його особисту вимогу чоловіка виписали. У подальшому йому рекомендовано амбулатор­не лікування під наглядом сімейно­го лікаря.

Схожі новини