Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Якщо з’ясується, що курятина із сальмонелою потрапила до Львова, її вилучать та утилізують...»

Заражена курятина потрапила не лише в Україну, а й у Румунію, Словаччину, Чехію, Угорщину

Головне управління Держпродспоживслужби у Києві повідомило, що у курятині, яка експортувалася з Польщі в Україну, виявили сальмонелу.

Сальмонельоз — гостре ін­фекційне захворювання, що вражає шлунково-кишковий тракт та інші внутрішні орга­ни. Його збудником є бактерія Salmonella. Інфікування відбу­вається через продукти харчу­вання, передусім через м’ясні, молочні та рибні продукти.

Головне управління Держпродспоживслужби у Львівській області отримало інформа­цію через міжнародну систему швидких сповіщень про те, що в Україну потрапила партія куря­тини із сальмонелою.

«Спрацювала червона кноп­ка, тобто ми отримали таке пові­домлення системою RASFF, що курятина з сальмонелою потра­пила в Україну й інші європей­ські країни — Румунію, Словач­чину, Чехію, Угорщину. Фірма, яка її привезла, зареєстрована у Львові, — сказав журналісту „ВЗ“ перший заступник на­чальника головного управлін­ня Держпродспоживслужби у Львівській області Ростислав Волошин. — Компанія-переві­зник має усі необхідні докумен­ти. Вона його лише транспортує, а не виготовляє. Проводимо позапланову перевірку. Якщо з’ясуємо, що партія цієї куряти­ни у Львові, її вилучать та утилі­зують. Про результати перевір­ки зможу повідомити не раніше, ніж через тиждень».