«Якщо з’ясується, що курятина із сальмонелою потрапила до Львова, її вилучать та утилізують...»
Заражена курятина потрапила не лише в Україну, а й у Румунію, Словаччину, Чехію, Угорщину
Головне управління Держпродспоживслужби у Києві повідомило, що у курятині, яка експортувалася з Польщі в Україну, виявили сальмонелу.
Сальмонельоз — гостре інфекційне захворювання, що вражає шлунково-кишковий тракт та інші внутрішні органи. Його збудником є бактерія Salmonella. Інфікування відбувається через продукти харчування, передусім через м’ясні, молочні та рибні продукти.
Головне управління Держпродспоживслужби у Львівській області отримало інформацію через міжнародну систему швидких сповіщень про те, що в Україну потрапила партія курятини із сальмонелою.
«Спрацювала червона кнопка, тобто ми отримали таке повідомлення системою RASFF, що курятина з сальмонелою потрапила в Україну й інші європейські країни — Румунію, Словаччину, Чехію, Угорщину. Фірма, яка її привезла, зареєстрована у Львові, — сказав журналісту „ВЗ“ перший заступник начальника головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області Ростислав Волошин. — Компанія-перевізник має усі необхідні документи. Вона його лише транспортує, а не виготовляє. Проводимо позапланову перевірку. Якщо з’ясуємо, що партія цієї курятини у Львові, її вилучать та утилізують. Про результати перевірки зможу повідомити не раніше, ніж через тиждень».